Beschikbare demo zadels

Als demo zadels heb ik een keuze gemaakt, tussen de zadels die het beste bij mijn doelgroep passen en het meest gevraagd worden. Ik heb dus helaas niet van ieder zadelmerk ,alle types als demo zadel beschikbaar.

Er komt regelmatig iets bij, of valt wat af. Incidenteel is het mogelijk om een gewenst demo zadel via een collega te lenen, indien hij of zij deze niet nodig heeft op de gewenste datum.

De demo zadels zijn in de meest gemiddelde boom maten en boom vormen. Met een aantal uitschieters. Zodat er vergeleken kan worden, of een zadel met een andere boom vorm, of extra optie, beter of minder goed ligt voor het paard. De keuze voor een bepaalde boom, boom maat en / of extra opties, worden bepaald n.a.l.v. de observaties en metingen van zowel het paard als de ruiter.

Sommige demo zadels zijn op verzoek ook te huur, voor een weekeind of week, indien beschikbaar.

Per Juni 2021 zijn dit de beschikbare demo zadels

Zaldi;

Royal Police doma 17.5 inch, boom 32, foam panelen, extra optie verleg bare panelen, schoudervrijheid.

Kent 2G 18 inch, zwart, witte piping, verleg bare singelstoten, wol gevulde kussens, medium fit. Dit zadel is direct beschikbaar ter overname.

Zaldi Mot, vzh zadel, 17.5 inch, bruin, medium fit, wol gevulde kussens, verlegbare singelstoten, schouder uitsparing. Dit zadel is direct beschikbaar ter overname

New Trades lederen versie.

17.5 inch, U boom 36, extra optie schoudervrijheid, wol gevulde korte kussens, wijde kamer, extra lange zweetbladen, speciale kleurkeuze bies.

Sabbatan 17.5 inch, boom 34, foam panelen

Record 17.5 inch, boom 32, foam panelen.

Vila17.5 inch, boom 32, kunststof versie, dit zadel is ook in leer verkrijgbaar.

Castecus raid met en zonder bovenbeen wrong. 17.5 inch, verwisselbare boom.

Massimo; ( u boom)

Massimo zadels onderscheiden zicht door een zeer goede pasvorm voor korte of brede paarden. Alle zadels worden standaard uitgerust met een U boom. De kussen lengte is veelal korter dan van de meeste zadel merken en het draagvlak breder, waardoor het gewicht van de ruiter alsnog over voldoende oppervlak wordt verdeeld. Dit zijn ideale zadels voor veel compacte paarden.

Dressuur II diepe zit, 17.5 inch, boom 34. (Dit zadel wordt soms uitgeleend ter overbrugging, het kan dus zijn dat hij niet altijd beschikbaar is.)

Trail, 18 inch, boom 34.

Wintec;

Pro endurance Hart, 17.5 inch (valt ruim in de zit) variabele boommaat.

Dressuur pony, Hart, 16 inch, variabele boommaat.

Bua;

Crossover (automotive leder met wolgevulde kussens) foam panelen mogelijk als demo, 17.5 inch ( geen andere zitmaat beschikbaar), dressuur,extra lange dressuur, vzh of spring bladen. speciale kleur keuze. Variabele boommaat, past helaas niet op super brede paarden.

Trekker;

Alle trekker zadels hebben een traploos aanpasbare boommaat, verleg bare kussens, en verstelbare zitting. (een aantal modellen zijn ook in shet of pony maat verkrijgbaar)

Er kan gekozen worden voor korte of standaard kussens. ( De korte kussens maken deze zadels ook geschikt voor paarden met een korte beschikbare ruglengte ) En naast de standaard opties, in leuke kleur accenten leverbaar. Eventuele fenders voor de true talent zijn er in een korte of lange uitvoering.

Deze flexibele zadels verdelen de druk voldoende over de rug van het paard, waar door er ook in verlichte zit kan worden gereden. Deze zadels doen het prima op lange afstanden. ( al dan niet met dek met inlagen)

Trekker True talent lange of korte fenders beschikbaar voor het demo zadel.

Trekker Pro arte.

Edix;

Edix zadels zijn er in vele vormen en maten. In de basis zijn Edix zadels boomloos. Dit maakt dat ze een goede connectie vormen tussen paard en ruiter, en zich aanpassen aan een eventueel sterk veranderende rug of conditie ( denk aan verschil zomer en winter conditie).

Ik heb als demo zadels gekozen voor de zadels die het beste het gewicht van de ruiter verdelen over het draagvlak. Deze zadels zijn stugger als de reguliere boomloze zadels. Er kan dus ook gerust worden licht gereden of een sprongetje mee worden gemaakt.

Eveneens zijn deze zadels qua looks niet te onderscheiden van reguliere zadels, waardoor er ook wedstrijden mee mogen worden gereden. Alle Edix zadels hebben een verwisselbare fork of voorboom, deze worden standaard bijgeleverd.

let op western zit maten wijken af van de engelse deze is niet vergelijkbaar.

Edix “Tudor” dressuur 17.5 inch zit.

Edix “Django” western 16″ (medium zit)

Edix “Oakley” western 17″ (medium zit, valt als 16″)

Franco-C zadels

Franco zadels zijn gebouwd op een lichtgewicht western boom. Deze zadels zijn korter dan de meeste western zadels.

Groot voordeel is dat de pasvorm van de zadels aan te passen is door het plaatsen van shims onder de gewenste panelen. Standaard worden 3 diktes panelen bij geleverd. Ieder type Franco-C zadel, heeft zijn eigen pasvorm.

Helaas stop ik met de verkoop van Franco-C zadels omdat ik simpelweg keuzes moet maken. Dit demo zadel is als laatste beschikbaar voor directe overname.

Normandy, 17.7 inch, geschikt voor wat smallere tot medium paarden, die veel schoudervrijheid nodig hebben. Boom ongeveer maat 32, verleg bare panelen in div. diktes die dmv shims op het paard aan te passen zijn. Het beschikbare zadel is geheel zwart en direct over te nemen.

Christ Iberica lamsvel zadel, maat pony-cob.(tot broekmaat 40) + christ Champ iberica plus dek, met inlages. Dit is een zeer stevige bbp, met comfortabele zit, niet geschikt om mee licht te rijden.