Zadel kopen bij GreenDistance

Hoe gaat een zadel kopen bij Green Distance in zijn werk?

Green Distance ook voor demo’s

Green Distance komt op verzoek aan huis zadels passen.

Voor het bezoek hebben we natuurlijk al contact gehad over welke zadels het meeste aanspreken. Alexandra kan met een aantal zadels langskomen om te laten zien hoe ze er in het echt uitzien. De demo zadels hebben de meest gemiddelde boommaat.

Voelen en van alle kanten kunnen bekijken is toch weer wat anders dan naar aan plaatje kijken! Met de zadels van je gading kun je, indien deze voldoende op het paard past, een stukje rijden om te voelen of het ook voor de ruiter prettig zit.

Bij de eerste pas afspraak wordt het paard helemaal bekeken en bijzonderheden worden opgeschreven. Deze opmerkingen en de schoftmaat blijft bij Green Distance in het bestand. Mocht uw paard veranderen of mochten er andere problemen zich voordoen dat hebben we een beginsituatie waarmee we de verandering kunnen beoordelen.

Op bestelling!

Green Distance levert zadels met name op bestelling. Ik kom dus niet met een bus vol zadels die dan ter plekke aangekocht kunnen worden.

Mooie Doline afgeleverd

We nemen de maten op als er na het proberen van de testzadels een fijn type zadel gevonden is. Daarna wordt het betreffende zadel in de juiste maat (en evt kleur) besteld en komt Green Distance het zadel afleveren. Zo loop je geen risico dat je een zadel krijgt dat al een ouder model is, lang ligt, of al door diverse mensen is uitgeprobeerd.

Heel soms past een van de nieuwe testzadels en kan het zadel wel direct over genomen worden.

Thermografisch onderzoek

Per januari 2019 zijn de zadel pasconsulten versterkt door thermografisch onderzoek!

Dit omdat, naast dat het tijdens het zadelpassen extra verduidelijking geeft, ik ook bij zadel checks regelmatig paarden tegen kom, waar net even meer aan de hand lijkt te zijn.

Dit is tijdens palperen en het zien van het paard in beweging vaak al te zien, maar een thermisch onderzoek geeft daar bij extra verduidelijking .

Thermografisch onderzoek is in te zetten bij;

Zadelpas controle,

Verdenking van rugpijn of lokaliseren van blessures in een vroeg stadium.

Controle gedurende een genezingsproces.

Prestatieverlies terwijl je op het eerste oog niet goed de vinger er op kunt leggen, waar het mogelijk vandaan komt.

Verzet en vluchtgedrag
Afwijkend gedrag bij opzadel of rijden
en
vage en moeilijk te plaatsen kreupelheden.

Dit onderzoek vervangt niet een mogelijk benodigd onderzoek en de kunde van de veearts.!!

De beelden kunnen, naast de extra verduidelijking die het mij levert tijdens het zadel passen, een bijdrage leveren voor de veearts, osteopaat of andere behandelaar.