Zadels

Green Distance zadels

Green Distance staat voor comfort en kwaliteit tijdens plezierige uren te paard.In alle takken van ruitersport.

De zadels die ik aanbied passen hier perfect bij.

De high Tec BUA staat voor innovatie en comfort voor zowel de ruiter als zeker ook het paard. En volledig naar wens samen te stellen.

De Massimo bied comfort en degelijkheid en is in vele maten en kleuren bestelbaar. Dit is door de uitgebreide maatvoering eigenlijk een maat zadel.

De Franco is licht gewicht, eenvoudig, volledig naar kleur wens te bestellen en licht aanpasbaar aan het paard.

En de Trekker is het enige semi boomloze zadel, waarbij de drukmetingen vergelijkbaar zijn, met een boom zadel. Het assortiment Trekker zadels is groot, en in vele kleuren en wensen verkrijgbaar.

De zadels kunnen middels een pas consult bij u thuis of hier op locatie worden gepast op uw paard. Uiteraard kunt u het zadel dan ook proberen.

Het bua zadel kan zelfs een week gehuurd worden.

Wilt u een afspaak maken, stuur dan een mail naar info@greendistance.nl

Voor het huidige assortiment en de zadel benodigdheden. zie de vernieuwde webshop Klik HIER

BUA

Uniek vanwege de volkomen nieuwe soort boom met “zwevende zit” die in trapjes tussen 2 uiterste standen gezet kan worden ingesteld, de zeer makkelijk afneembare en verwisselbare zweetbladen en kussens die zeer eenvoudig kunnen worden aangepast. Verdere pluspunten zijn het lichte gewicht, dubbele v-singelstoten en de super smalle, zachte zit.BUA is vernieuwend, de materialen, zadelboom, ruime pasvorm en aanpasbaarheid zijn met geen enkel ander zadel te vergelijken.De materialen zijn licht, modern en ademend. Een combinatie van dun, maar sterk leer samen met mesh stof dat zelfs wasbaar is geeft een frisse look en een functioneel gebruik.

De zadelboom is een uniek hi-tech ontwerp dat instelbaar is qua vering. Vanwege de korte takken op de zadelboom en de aanpasbare kussens kunnen vele paarden met de standaardboom worden bedient. De aanpasbaarheid geeft veel mogelijkheden om meerdere zadels in 1 te hebben: de kussens kunnen worden aangepast, de zweetbladen kunnen worden verwisseld en de singelstoten kunnen voor de singelplek worden verschoven.

Het is mogelijk de BUA een week te huren om uit te proberen

Franco

Dit stoere Zuid Afrikaanse merk zadels combineert de comforabele zit van een zadel op westernboom met een licht gewicht en een aanpasbaar kussen. In Zuid Afrika en Namibië zijn deze zadels zeer populair voor zowel endurance als recreatief rijden.

Op dit merk zadel wordt ook de wereldberoemde Mongol Derby gereden. De zadels zijn mooi kort, licht en in zowel leer als kunststof uitvoering te verkrijgen. De aantrekkelijke prijs helpt nog mee met de keuze voor een Franco!!

Massimo

Massimo Trail, het meest populaire en all-round zadel van massimo

De Massimo zadels zijn geen maatzadels, maar omdat Massimo veel boommaten heeft komen deze zadels er zeer dichtbij in de buurt. De Massimo’s zijn standaard leverbaar van boommaat 27 t/m 42. Het is mogelijk om maat 44 of zelfs 46 te laten maken voor zeer brede paarden of zelfs voor trekpaarden.

De brede kussens zorgen voor een optimaal comfort voor het paard, en ook de ruiter zal zeer prettig rijden in deze heerlijk zachte zadels. Massimo zadels komen in vele modellen en zijn geschikt voor vele disciplines, van endurance, trektochten tot IJslander- en dressuursport.

We hebben soms 2e hands Massimo zadels. Kijkt u hiervoor op de 2e handspagina.

Trekker Flexible Saddles

Trekker Luxus

De Trekker zadels behoren tot de boomloze zadels. Echter, in tegenstelling tot veel andere boomloze zadels hebben de Trekker zadels een vilten of leren versterking in het zadel zitten waardoor het gewicht van de ruiter beter over de rug van het paard wordt verdeelt dan bij gewone boomloze zadels.

Je kan je afvragen of het nog een boomlooszadel is met zo’n versterking. Een flexible zadel is dan misschien een betere benaming.

Green Distance heeft vele zadels getest en dit merk kwam als enige goed uit de testen. Inmiddels zijn er verschillende fijne modellen beschikbaar.

Gaston Mercier

Vanwege een aantal redenen is Green Distance in 2017 na ruim 10 jaar gestopt met het dealerschap van Gaston Mercier zadels.

We kunnen nog wel Gaston Mercier zadels voor u nakijken op uw paard