Zadels

Green Distance zadels

Green Distance staat voor comfort en kwaliteit tijdens plezierige uren te paard.In alle takken van ruitersport.

De zadels die ik aanbied passen hier perfect bij.

De high Tec BUA staat voor innovatie en comfort voor zowel de ruiter
als zeker ook het paard. En volledig naar wens samen te stellen.

Zaldi biedt een enorme hoeveelheid aan verschillende zadels. De Zadels uit eigen zadelmakerij worden nagenoeg als maat zadels geleverd en zijn zeer comfortabel. Samengesteld op de maten van zowel paard als ruiter.

Er zijn zeer veel mogelijkheden aan aanpassingen, kleuren en extra opties. Zaldi levert meestal snel, en heeft een goede prijs, kwaliteit en service verhouding.

Naast zadels uit eigen zadelmakerij, biedt Zaldi een aantal zadels met standaard maten. Van Dames, Vaquero, Engelse, ultra light, tot Western trekking zadels.

Massimo biedt comfort en degelijkheid en is in vele maten en kleuren
bestelbaar. Dit is door de uitgebreide maatvoering eigenlijk een maat
zadel.

Wintec is echt aan een inhaalslag bezig in kwaliteit en comfort. Het zijn niet meer de stugge kunststof zadels van vroeger, maar degelijke, aanpasbare zadels, met steeds meer de nadruk gelegd op comfort voor paard en ruiter. Daarom heb ik deze sinds 2019 ook in het assortiment er bij genomen.

Franco-C is licht gewicht, eenvoudig, volledig naar kleur wens te bestellen en licht aanpasbaar aan het paard.

Trekker is het enige semi boomloze zadel, waarbij de drukmetingen
vergelijkbaar zijn, met een boom zadel. Het assortiment Trekker zadels
is groot, en in vele kleuren en wensen verkrijgbaar.

De zadels
kunnen middels een pas consult bij u thuis of hier op locatie worden
gepast op uw paard. Uiteraard kunt u het zadel dan ook proberen.

Het bua zadel kan zelfs een week gehuurd worden.

Helaas is mijn opslag mogelijkheid beperkt. Daardoor heb ik van ieder merk de demo zadels, waar bij mijn klanten de meeste vraag naar is. En ik de beste ervaringen mee heb.

Wilt u een afspaak maken, stuur dan een mail naar info@greendistance.nl

Voor het huidige assortiment en de zadel benodigdheden. zie de vernieuwde webshop Klik HIER

BUA

bua original

Uniek vanwege de volkomen nieuwe soort boom met "zwevende zit" die in trapjes tussen 2 uiterste standen gezet kan worden ingesteld, de zeer
makkelijk afneembare en verwisselbare zweetbladen en kussens die zeer eenvoudig kunnen worden aangepast. Verdere pluspunten zijn het lichte
gewicht, dubbele v-singelstoten en de super smalle, zachte zit.

BUA is vernieuwend, de materialen, zadelboom, ruime pasvorm en aanpasbaarheid zijn met geen enkel ander zadel te vergelijken.

De materialen zijn licht, modern en ademend. Een combinatie van dun, maar sterk leer samen met mesh stof dat zelfs wasbaar is, geeft een frisse look en een functioneel gebruik.

De zadelboom is een uniek hi-tech ontwerp dat instelbaar is qua vering.

Vanwege de korte takken op de zadelboom en de aanpasbare kussens kunnen vele paarden met de standaardboom worden bediend.

De aanpasbaarheid geeft veel mogelijkheden om meerdere zadels in 1 te hebben:

de kussens kunnen worden aangepast, de zweetbladen kunnen worden verwisseld en de singelstoten kunnen voor de singelplek worden
verschoven.

BUA blijft vernieuwen, sinds 2019 is dit zadel naast de original versie, ook in een volledig engels lederen uitvoering leverbaar.

Het is mogelijk de BUA een week te huren om uit te proberen.

 

Franco-C Normandy

Franco-C

Dit stoere Zuid Afrikaanse merk zadels combineert de comfortabele zit van een zadel op westernboom met een licht gewicht en een aanpasbaar kussen.

In Zuid Afrika en Namibië zijn deze zadels zeer populair voor zowel endurance als recreatief rijden.

Op dit merk zadel wordt ook de wereldberoemde Mongol Derby gereden. De zadels zijn mooi kort, licht en in zowel leer als kunststof uitvoering te verkrijgen.

De aantrekkelijke prijs helpt nog mee met de keuze voor een Franco!!

 

Massimo

Massimo Trail

 

De Massimo zadels zijn geen maatzadels, maar omdat Massimo veel boommaten heeft komen deze zadels er zeer dichtbij in de buurt. De Massimo’s zijn standaard leverbaar van boommaat 27 t/m 42. Het is mogelijk om maat 44 of zelfs 46 te laten maken voor zeer brede paarden of zelfs voor trekpaarden.

De brede kussens zorgen voor een optimaal comfort voor het paard, en ook de ruiter zal zeer prettig rijden in deze heerlijk zachte zadels. Massimo zadels komen in vele modellen en zijn geschikt voor vele disciplines, van endurance, trektochten tot IJslander- en dressuursport.

De massimo boom kan bij Green Distance als erkende dealer, worden aangepast in boom maat ( tot 2 maten kleiner of groter)

 

 

Zaldi

Zaldi T&T zadel boom
Op basis met behulp van de jarenlange ervaring heeft Zaldi de licht gewicht Zaldi T&T boom ontwikkeld. Gemaakt van elastische high tech polymeren, koolstof en koolstof /polypropyleen vezel.

Bij de praktijktesten zijn wereldbekende ruiters betrokken uit verschillende disciplines, o.a. dressuur, Endurance en Vaquera.

Voordeel is dat de T&T boom te verstellen is door Green Distance als erkende dealer.

https://youtu.be/9AW-z1er0Hk

Zaldi biedt veel opties en keuzemogelijkheden voor verschillende disciplines in de paardensport.

Zo zijn er endurance zadels met een zeer lichtgewicht "multi-position" beugelriem ophanging , dat bijdraagt aan ontspanning van bepaalde spieren voor de ruiter voor lange afstanden.

 • De dressuurzadels hebben lange singelstoten in een V vorm waarbij er een optie gekozen kan worden voor de eerste singelstoot met elastiek, met als doel om de schouder spieren van een paard in de verzameling niet hinderen door een niet-elastische singelstoot. Hierdoor krijgt het paard de ruimte om deze spieren te gebruiken.
 • Close contact zadels met diepe of semi diepe zit.
 • Spring, zadels met extra stevige, verstelbare boven been wrong
 • Zadels speciaal voor de para ruiter sport. ook op maat gemaakt naar specifieke behoeftes van de ruiter.

 

Zaldi biedt vele extra opties zoals:

 • De optie om op maat van het paard, uitgesneden ergonomische kussens te bestellen, die extra schouder vrijheid biedt. Speciaal voor de zeer ontwikkelde brede geschouderde-, of gangen paarden.
 • Opties zoals eenvoudig verplaatsbare kussens met schuim of wol gevuld,  of met latex en rubber gevulde paneel kussens.

  zaldi vila
 • Er is eveneens voor een aantal zadels de mogelijkheid voor een verwisselbaar kop ijzer, zodat de boommaat redelijk makkelijk zelf aangepast kan worden.
 • Aanpasbare singel ophanging.
 • Verzetbare knie of bovenbeen wrongen.
 • en vele kleur opties en variaties.

Het merendeel van de Zaldi zadels kunnen geleverd worden in 5 verschillende zit maten vanaf 16 inch tot 19 inch en ook kinder- en ponyzadels.

De zaldi zadels met doorgestikte padding in de lepel, hebben over het algemeen een wat smallere twist als de massimo trail. Waardoor ruiters met een wat smaller bekken of tieners, veel al prettiger in deze zadels zitten.

 

Wintec

De huidige nieuwste generatie Wintec Cair HART zadels, zijn het resultaat van de recentste onderzoeken en ontwikkelingen.

De Cair Hart kussens zijn zachter als voorheen, en het zadel vormt zich beter naar het paarden lichaam, wat het comfort voor het paard aanzienlijk verhoogd.

Wintec Pro Endurance

Green Distance heeft o.a. goede ervaringen met het Wintec Pro Endurance zadel, welke is bestemd voor zowel endurance en trail ruiters op het hoogste niveau, als voor de vrijetijdsruiter die
op zoek is naar veiligheid en extra ondersteuning in een onderhoudsvriendelijk WINTEC zadel.

In dit zadel kan ook comfortabel een sprong genomen worden of een dressuur worden uitgeoefend.

Het Wintec Pro Endurance zadel biedt de ruiter, door de verstelbare bovenbeen wrong, extra stabiliteit. Hierdoor wordt het veel gebruikt door ruiters met jonge of springerige / snelle paarden. En vinden ook veel jonge of onzekere ruiters dit een erg fijn zadel.

Pas uw zadel aan aan de specifieke lichaamsvorm van uw paard, dankzij het EASYCHANGE ® Fit Solution systeem, om absoluut comfort voor uw paard te verkrijgen.

De CAIR ® luchtkussens verdelen de druk van uw gewicht over een groter gedeelte van de rug van uw paard.

 

Trekker Flexible Saddles

Trekker ultimate luxury

De Trekker zadels behoren tot de boomloze zadels. Echter, in tegenstelling tot veel andere boomloze zadels hebben de Trekker zadels een vilten of leren versterking in het zadel zitten. Waardoor het gewicht van de ruiter beter over de rug van het paard wordt verdeeld, dan bij gewone boomloze zadels.

Je kan je afvragen of het nog een boomlooszadel is met zo’n versterking. Een flexibel zadel is dan misschien een betere benaming.

Green Distance heeft vele boomloze zadels getest en dit merk kwam qua drukverdeling en comfort voor het paard tijdens lange ritten, als enige goed uit de testen. Inmiddels zijn er verschillende fijne modellen beschikbaar.

Checks voor diverse andere zadel merken

Vanwege een aantal redenen is Green Distance  in de afgelopen jaren gestopt met het dealerschap van een aantal mooie merken zoals: Gaston Mercier, Malibaud en Guichard zadels.

Ik kan deze merken en andere merken zadels die niet in het assortiment zitten, nog steeds voor u nakijken op uw paard en indien nodig kleine aanpassingen maken.

Bij zadels waar dit dmv een pers mogelijk is, kan ik ook de boom voor uw paard breder of smaller maken.

Grote aanpassingen of reparaties kan ik op dit moment ivm tijdgebrek helaas niet leveren.